loading...
ارز دیجیتال
من بازدید : 26 چهارشنبه 27 فروردین 1399 نظرات (0)

سختی شبکه

هرکسی که تا به حال تصور استخراج بیت کوین و یا دیگر ارزهای دیجیتال را داشته است حتما برای یادگیری با موارد متعددی روبرو شده است. یکی از جنبه های مورد بحث در ماینینگ، سختی شبکه است. اگرچه این سختی، فرآیند استخراج را تغییر نمی دهد، با این حال چون شما نیاز به سخت افزار، مصرف برق، نرم افزار و یک استخر ماینینگ دارید. فرایند استخراج با افزایش سختی شبکه، پیچیده تر و دشوارتر می شود. پس به یاد داشته باشید برای بررسی این موضوع که کدام ارز را استخراج کنید همواره عامل سختی شبکه را در نظر بگیرید و محاسبات میزان سود دهی خود را انجام دهید.

ماین چیست

با نگاهی دقیق تر می توان گفت که چندین عامل در سختی استخراج نقش آفرینی می‌کنند. اول از همه، مشکل جهانی سختی بلاک وجود دارد چرا که هر بلاک معتبر یک باید هش معین شده ای داشته باشد. عامل دوم تعداد افرادی است که به صورت فعال عمل ماینینگ یا استخراج را در شبکه انجام می دهند و آخرین نکته، ممکن است که خود استخر ماینینگ باشد، چرا که استخرها با توجه به میزان قدرت پردازشی که سیستم های متصل به آنها در اختیار می گذارند، قادر به تولید بلاک خواهند بود.

در دنیای بیت کوین، سختی شبکه به طور خودکار با هر 2,016 بلاک در شبکه مشخص می‌شود. البته این مساله بستگی به تعداد افراد انجام دهنده عمل ماینینگ و همچنین قدرت هش ترکیبی آنها و زمان لازم برای پیدا کردن این 2,016 بلاک ها دارد. قابل توجه است سختی ممکن است کم یا زیاد شود. با افزایش سختی، ماینرها نیازمند سخت افزار قویتری برای تطبیق با این تغییر هستند. به همین دلیل زمانی که سخت افزار اسیک توسط تولید کنندگان عرضه شد، از آنجایی که دارای قدرت بسیار بیشتری بود، استفاده از CPU و GPU و FPGA به طور کلی منسوخ شدند.

همچنین لازم به ذکر است که نقطه حداکثری برای سختی استخراج بیت کوین وجود ندارد و این احتمال وجود دارد که این سختی تا زمانی که همه بیتکوین ها استخراج شوند افزایش یابد. انتظار می رود این اتفاق در سال 2140 رخ دهد. علاوه بر این، عامل سختی ماینینگ می تواند تا پیش از بلاک های 2,016 رشد و افزایش گسترده ای داشته باشد. افزایش 15 درصدی سختی ماینینگ در جهان بیت کوین امری غیر معمول نیست، اما چنین اتفاقی برای آن دسته از ماینرها که قادر به بروز رسانی دستگاه ها و سخت افزار های خود نیستند امری ناراحت کننده است.

با وجود اینکه سختی استخراج بیت کوین می تواند کاهش یابد، بعید است که این اتفاق بیش از دو بار در یک سال رخ دهد. در حقیقت هنگامی که به آخرین نمودار نگاه می کنید، متوجه می شوید که نمودار بیانگر روندی افزایشی در مساله سختی استخراج است و هر چه زمان پیش می رود سختی نیز افزایش می‌یابد. از 11 جولای 2015 تا به حال تنها 5 تنظیمات ایجاد شد که در آن سختی استخراج کاهش یافته است.

هر کس که به دنبال سرمایه گذاری در جهان ماینینگ است (چه استخراج بیت کوین و یا هر ارز دیجیتال دیگر) سختی استخراج یک عامل حیاتی است که باید بدان توجه داشت. هرچه بلاک های بیشتری در شبکه ایجاد می شود و ماینرهای بیشتری قدرت هش را در شبکه توزیع می کنند، درآمد حاصله از ماینینگ کاهش می‌یابد. پذیرندگان اولیه یک ارز دیجیتال جدید معمولا به دلیل پایین بودن سختی ماینینگ حجم بالایی از کوین ها را تولید می کنند. همیشه خوب است که نمودارها را بررسی کرده و ببینیم که ماینینگ یک ارز  دیجیتال خاص چه هنگام سود دهی ندارد.

یکی از قابلیت‌های ارزهای دیجیتال که آن‌ها را محبوب ساخته، استفاده از بلاک چین‌های عمومی است. این نوع بلاک چین‌ها شفاف هستند و هر کسی بدون نیاز به اجازه گرفتن از مرکز یا نهادی می‌تواند در این شبکه‌ها فعالیت کند و یا از آن‌ها خارج شود. برای مثال شما برای وارد شدن به شبکه بیت کوین، اتریوم و لایت کوین نیاز ندارید که از شخص یا گروهی اجازه بگیرید. تنها کاری که لازم است انجام دهید، دانلود کردن کل بلاک چین این شبکه‌ها و اجرای یک فول نود است.

فول‌ نود‌ها دستگاه‌هایی هستند که کل تاریخچه تراکنش‌های شبکه را در حافظه خود نگهداری می‌کنند و به طور مستقیم وظیفه اعتبارسنجی تراکنش‌ها را بر عهده دارند.

عملیات استخراج یا همان ماینینگ هم به صورت آزادانه توسط هر شخص یا گروهی در شبکه می‌تواند انجام شود. اساس کار ارزهای دیجیتالی که از سازوکار استخراج استفاده می‌کنند، حل کردن یک مسئله پیچیده به نام «هش» در هر بلاک است تا پاسخ آن را پیدا کنند و به این وسیله تراکنش‌هایی که در آن بلاک قرار گرفته‌ است، تایید شوند. ماینرها در فرایند پیدا کردن هش هر بلاک، این کار را با حدس و خطا انجام می‌دهند.

هش یا همان مسئله ریاضی پیچیده‌ای که جزء اساسی تمام ارزهای دیجیتال است، حاصل تابعی به نام تابع هش (Hash Function) است. این تابع یک‌طرفه در ارزهای دیجیتال، داده یا ورودی‌ها که همان تراکنش‌های افراد مختلف است را دریافت می‌کند و خروجی آن رشته عباراتی با طول و حجم ثابت است. یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های توابع هش آن است که امکان رسیدن به داده اولیه از طریق داشتن خروجی را تقریبا غیرممکن می‌کند.

سختی استخراج چیست؟

اساس کلی مفاهیم سختی شبکه در تمامی ارزهای دیجیتال یکسان است. برای توضیح سختی شبکه یکی از ارزهای دیجیتال قابل استخراج مانند بیت کوین را در نظر بگیرید.

سختی شبکه بیت کوین هر دو هفته یک بار تغییر می‌کند تا زمان پیدا شدن هر بلاک به طور میانگین 10 دقیقه باقی بماند. در صورتی که سختی شبکه وجود نداشته باشد، با وارد شدن ماینرهای بیشتر به شبکه حدس‌هایی که درباره هش هر بلاک زده می‌شود نیز افزایش پیدا می‌کند. به دنبال افزایش تعداد حدس‌های زده شده، احتمال پیدا شدن هر بلاک در زمانی کمتر از 10 دقیقه هم بیشتر می‌شود.

با این حساب عامل کنترل ‌کننده‌ای در شبکه وجود نخواهد داشت تا جلوی ماینرها را از ایجاد بلاک در هر دقیقه، ثانیه و یا حتی کمتر از یک ثانیه بگیرد و آن‌ها را وادار به ایجاد بلاک در زمان حدودی 10 دقیقه کند.

گفته شد که سختی شبکه بیت کوین هر دو هفته یکبار (به عبارت دیگر پس از ساخته شدن هر 2016 بلاک)، تغییر می‌کند. با در نظر داشتن زمان 10 دقیقه برای حل هر بلاک، زمان مورد نیاز برای حل این تعداد بلاک، 20,160 دقیقه خواهد بود.

اما اگر تعداد ماینرها در این مدت دو هفته‌ای افزایش پیدا کند و این تعداد بلاک زودتر از موعد مشخص شده و یا دیرتر حل شوند (برای مثال در 18,000 دقیقه)، در این صورت سختی شبکه باید خود را با تعداد ماینرها مطابقت دهد.

اگر زمان حل شدن مجموع 2016 بلاک را بر مقدار ایده‌آل 10 دقیقه به ازای هر بلاک تقسیم کنیم، با یک تناسب‌بندی ساده می‌توان فهمید که سختی شبکه باید نسبت به حالت قبلی فرضاً 20160/18000 یا 1.12 برابر شود.

در صورتی که نسبت به دست آمده بیشتر از 1 باشد، ماینرها با سرعت بیشتری نسبت به حد معمول بلاک‌ها را حل کرده‌اند و در صورتی که این عدد کمتر از یک باشد، قدرت استخراج‌کنندگان نسبت به قبل کاهش داشته است.


نمودار سختی بیت کوین از آغاز فعالیت شبکه

نمودار سختی شبکه بیت کوین از سایت بلاک چین دات‌کام قابل دسترس است. مفهوم نمودار سختی و اعدادی که در آن به کار رفته، بیانگر نسبتی است که مثلا استخراج بیت کوین نسبت به هفته گذشته یا مثلا روزهای ابتدایی شروع کار بیت کوین، چقدر دشوارتر شده است.

یکی از منابعی که سختی شبکه را به خوبی توضیح داده، سایت  learnmenabitcoinاست. نموداری را تصور کنید که اعداد 1 تا 100 بر روی آن قرار گرفته‌اند و قرار است دستگاهی در هر دقیقه عددی تصادفی در این بازه انتخاب کند. عدد 50 را به عنوان هدفی در نظر می‌گیریم که اعداد تصادفی کمتر از آن مدنظر ماست. در اینصورت به طور میانگین باید 2 دقیقه برای به دست آمدن هر عدد زیر 50 صبر کنیم. در صورتی که هدف ما اعداد زیر 20 باشد، این زمان به 5 دقیقه افزایش می‌یابد.

البته ممکن است شانس با ما یار باشد و همان عدد اولی که دستگاه به طور تصادفی انتخاب می‌کند، زیر 20 باشد اما در یک بازه طولانی، زمان مورد نیاز برای پیدا شدن عدد زیر 20 همان 5 دقیقه خواهد بود.

پس با عوض کردن عددی که آن را به عنوان هدف می‌شناسیم، مدت زمان به دست آمدن آن نیز تغییر می‌کند.

سختی شبکه یا دیفیکالتی نیز به همین صورت کار می‌کند. ماینرها تلاش می‌کنند تا با تولید اعداد تصادفی، به هش‌هایی کمتر از هش هدف (Target Hash) دست یابند. با سخت‌تر شدن استخراج، هش هدف نیز کمتر و کمتر می‌شود. البته این کار با اضافه شدن صفرهای بیشتر به ابتدای هش هدف انجام می‌شود. به همین خاطر هم هشِ بلاک‌های جدیدتر در شبکه بیت کوین، نسبت به بلاک‌های چند سال قبل صفرهای بیشتری دارند ماینر ساز.

اما اگر مثال نمودار 1 تا 100 را در نظر بگیرید، اعدادی که بر روی نمودار بیت کوین وجود خواهند داشت بسیار بزرگ هستند. به همین دلیل هم کامپیوترها در فرمت هگزادسیمال یا پایه 16 با این اعداد سروکار دارند.

من بازدید : 28 چهارشنبه 27 فروردین 1399 نظرات (0)

ماینرs15 وs17بیت مین

اگر کمی تحقیقات خود را در حوزه ارز دیجیتال و بیت کوین گسترش داده باشید، کلماتی مانند ماینر چیست و بیت مین و اسیک (ASIC) به گوش شما خورده است.

یکی از غول های استخراج بیت کوین بیت مین (Bitmain) نام دارد که دستگاه های مختلفی برای استخراج بیت کوین روانه بازار کرده است.

اگر شما از فردی سوال کنید که نام شرکتی را ذکر کند که تاثیر زیادی بر روی دنیای ارز دیجیتال به خصوص بیت کوین، اتریوم و یا لایت کوین داشته باشد،

یقینا شرکت بیت مین پاسخ سوال شما خواهد بود.

بیت مین (Bitmain) شرکتی است که در پکن در چین در سال 2013 تاسیس شده است و اکثریت دستگاه های ماینر اسیک را تولید کرده است.

با این حال مراحل کار این شرکت به این سادگی نیست

و این شرکت تحت نظارت دائمی تعداد زیادی از مجموعه های فعال ارز دیجیتال است.

 

شرکت بیت مین،اسیک جدید خود را با نام انت ماینر S15 عرضه کرد و خیلی سریع همه آنها در عرضه اولیه به فروش رفت. این ماینر به قیمت 1,475 دلار بوده و هر کاربر مجاز به خرید بیشتر از دو دستگاه نخواهد بود. انت ماینر S15 نسبت به قیمت خود یکی از بهترین سخت افزارهای موجود می‌باشد.

قدرت پردازشی این ماینر 23 تراهش در ثانیه است و 3 الی 4 واحد از این سخت افزار عملکرد مشابهی با ترادیس (Tradis) شرکت بیت فیوری با قدرت پردازشی 80 تراهش در ثانیه دارد. با این حال ترادیس بسیار گران تر می‌باشد و خرده فروشان هر واحد آن را به قیمت 7 هزار دلار به فروش می‌رسانند. جالب است که خود بیت فیوری قیمتی را برای این ماینر مشخص نکرده است. قیمت گذاری ترادیس بر اساس تعداد مورد نیاز خریدار متفاوت می‌باشد.

با این وجود اگر 50 دلار بیشتر هزینه کنید به زودی می‌توانید ماینر +11 Ebit شرکت ایبنگ (Ebang) را تهیه کنید که با قیمت 1,517 دلار، قدرت پردازشی 37 تراهش ارائه می‌دهد و حتی شاید بهترین انتخاب ممکن برایاستخراج باشد. نکته ای که وجود دارد این است که کاربران نمی‌توانند یک واحد تجهیزات ماینر +11 تهیه کنند و باید حداقل 50 واحد خریداری کنند که هزینه آن 75,850 دلار می‌شود. ماینر +11 تا ماه ژانویه در دسترس نخواهد بود، در حالی که ماینر S15 عرضه شده است. در صنعت ماینینگ این شرایط بسیار سودآور است که چندین واحد سخت افزاری که در آینده عرضه می‌شود را خریداری کرد و پس از اتمام موجودی شرکت، آن ها را فروخت.

بهترین انتخاب در خصوص سخت افزار ماینینگ همواره به اهداف و بودجه کاربر بستگی دارد. حداقل سرمایه گذاری بر روی ماینرهای ایبنگ قدرت پردازشی 1,850 تراهش را برای شما به ارمغان می‌آورد. این میزان قدرت برای شروع کار استخراج بسیار خوب بوده و قطعا قدم محکمی برای استخراج بیت کوین می‌باشد. طبق گزارش CoinWarz با در نظر گرفتن تمام عوامل، فقط 6 ماه طول می‌کشد تا به سودآوری برسید (البته این محاسبه بدون در نظر گرفتن برق مصرفی و با قیمت لحظه ای محاسبه شده است).

به نظر می رسد ماینینگ با یک دستگاه گزینه خوبی نیست و تقریبا به 10 واحد این ماینر نیاز دارید تا در استخرهای عظیم ماینینگ حرفی برای گفتن داشته باشید.

استخراج بیت کوین دیگر به عنوان روش بسیار سودآور قلمداد نمی‌شود. این عملیات به سرمایه گذاری زیادی نیاز دارد و کسانی که می‌خواهند سریعا کوین های به دست آمده را تبدیل به پول نقد کنند سود بسیار کمی به همراه دارد. هرچند تجربه نشان داده است کسانی که می‌توانند قسمتی از بیت کوین های خود و یا حتی کل آن را نگه دارند به سودهای میلیون دلاری رسیده اند.

معرفی دستگاه استخراج انت ماینر S17

انت ماینر S17 جدیدترین نسل از ماینرهای شرکت چینی بیت مین در بازار است. در زمان نگارش این مقاله بیت مین به تازگی از انت‌ ماینر S19 رونمایی کرده اما هنوز به بازار عرضه نشده است.

در انت ماینر S17 از چیپ‌های نسل دوم BM1397 استفاده شده است که یک چیپ 7 نانومتری است و در نسل قبلی انت ماینرها، یعنی S15 از آن رونمایی شده بود. اما در این ماینر به تعداد 3 بُرد از این چیپ‌ها استفاده شده است.

انت ماینر S17 قدرت هش بسیار بیشتری نسبت به S15 دارد. قدرت هش انت ماینر S15، حدود 18 تا 28 تراهش است، در حالی که قدرت S17، با توجه به مود عملکردی آن بین 50 تا 56 تراهش است.

 

این افزایش نرخ هش که به لطف تحقیقات گسترده تیم توسعه بیت‌ مین محقق شده است، توانسته قدرت هش این دستگاه را نسبت به نسل قبلی حدودا تا دو برابر افزایش دهد. قدرت هش ماینر S15 نسبت به رقبای خود، مزیت خاصی نداشت، اما S17 این کمبود را جبران کرده و توجه‌ها را به ماینر نسل جدید بیت‌ مین جلب کرده است. در این مدل نیز مانند مدل قبلی یک منبع تغذیه به شاسی دستگاه وصل شده است تا نیاز به خرید یک منبع جداگانه نباشد.

انت ماینر S17 و S17 Pro

نسخه استاندارد و Pro انت ماینر S17 تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. تفاوت عمده‌ی این دو دستگاه، در توانایی تغییر مود مصرفی برق دستگاه است.

دستگاه Antminer S17 در دو مود «نرمال» و «توان کم» فعالیت می‌کند و با توجه به وضعیت شبکه بین این دو مود سوئیچ می‌کند. نسخه «S17 Pro» این دستگاه یک مود دیگر با نام «توربو» نیز دارد. وجود حالت‌های مختلف مصرف برق این امکان را به ماینرهای حرفه‌ای می‌دهد که در شرایط متفاوت محیطی، بتوانند مصرف برق دستگاه را کنترل کنند.

چنین قابلیتی، یکی از مهم‌ترین عوامل در یک ماینینگ سودده است، چرا که هزینه برق همواره یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها برای استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتال بوده است.

مشخصات دستگاه Antminer S17

همانطور که گفته شد، این ماینر توانایی فراهم کردن قدرت هشی معادل 50 تا 56 تراهش را دارد، که این بستگی به ورژن و دسته دستگاه دارد. مصرف برق این دستگاه نیز چیزی حدود 39.5 تا 45 ژول بر تراهش است. به این معنی که در حالت عادی، حدود 2,094 تا 2,568 وات در ساعت برق مصرف می‌کند.

البته دمای بالای محیط می‌تواند باعث بالا رفتن مصرف برق دستگاه شود. گرما همیشه دشمن راندمان الکتریکی است و فن‌های این دستگاه نیز که برای خنک‌کاری استفاده می‌شوند، درصد قابل توجهی از مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند.

دمای پایین‌تر، بازده استخراج را بالاتر می‌برد. پس اکیدا به ماینرها توصیه می‌شود که خنک‌ترین شرایط ممکن را برای دستگاه‌های خود فراهم کرده و به تهویه محیطی که دستگاه در آن قرار داد، اهمیت دهند.

وزن این دستگاه 9.5 کیلوگرم و تولید صدای آن 82 دسی‌بل است که در مقایسه با سایر ماینرها، مزاحمت صوتی کمتری ایجاد می‌کند.

رنج رطوبتی که این دستگاه می‌تواند عملکرد مناسبی در آن رنج داشته باشد، 5 تا 95 درصد، و رنج دمایی مطلوب 5 تا 45 درجه سلسیوس است. برای کنترل دمای دستگاه نیز 4 عدد فن روی آن نصب شده است.

ابعاد انت ماینر S17 نیز 29.8*29.6*17.8 سانتی‌متر است

من بازدید : 23 چهارشنبه 27 فروردین 1399 نظرات (0)

از ارتباط بین قیمت بیت کوین و نرخ هش و همچنین ارتباط بین قیمت این ارز دیجیتال و پدیده هاوینگ (halving) بسیار صحبت شده است. هاوینگ بعدی بیت کوین در می ماه امسال روی می‌دهد و بسیاری منتظر واکنش ماینر‌ها به این پدیده و تغییرات قیمت بیت کوین هستند.

 هاوینگ 2016،  هاوینگ 2020 گرفت

 

آخرین هاوینگ بیت کوین در نهم جولای سال 2016 روی داد. این ارز دیجیتال در روز هاوینگ با کاهش قیمت مواجه شد و کلا در آن ماه با افت حدودا 7.5 درصدی روبرو شد. بعد از ماه جولای بود که بیت کوین رفته‌رفته احیا شد و نهایتا تا 31 دسامبر آن سال به قیمت حدودا 963 دلار رسید.

در هاوینگ 2016 نیز نرخ هش افزایش پیدا کرد و این سودآوری ماینر‌ها را کاهش داد زیرا مجبور بودند برای کسب همان مقدار بیت کوین سابق، دو برابر نیرو مصرف کنند.

رفتار قیمت مشابه بیت کوین و تکامل نرخ هش به هنگام فورک بیت کوین کش

 

فورک بیت کوین کش (BCH) در آگوست 2017 نیز مثالی دیگر است که تاثیر مستقیم بر ماینر‌ها گذاشت. واکنش بیت کوین به این فورک منفی بود و بیت کوین در آن روز سخت با کاهش قیمت مواجه شد؛ اما بعد از آن کم‌کم قیمت بیت کوین احیا شد و این ارز دیجیتال به رشد خود ادامه داد و در نهایت به بالاترین قیمت تاریخ خود رسید.

نرخ هش در سال 2016 از 31 جولای تا 1 آگوست افزایش پیدا کرد و بعد از این زمان فراز و نشیب‌هایی روی داد و در کل، نرخ هش در آن سال روندی افزاینده داشت.

ارتباط قوی بین قیمت بیت کوین و نرخ هش

 

تجربه نشان داده است که ارتباطی قوی بین دو متغیر قیمت بیت کوین و نرخ هش موجود است. ضریب همبستگی این دو متغیر در سال 2016 برابر با 86.2 درصد بود و این رقم در سال 2017 به 91.5 درصد رسید. سال 2018 تنها سالی بوده است که ضریب همبستگی بین این دو متغیر منفی بوده است. در سال 2019 نیز باز این رابطه مثبت بود و ضریب همبستگی برابر 59.5 درصد بود.

ضریب همبستگی صد به معنی این است که دو متغیر کاملا مرتبط هستند و در جهت هم حرکت می‌کنند. ضریب همبستگی 100- به این معنی است که ارتباط معکوس بین دو متغیر وجود دارد و این دو متغیر کاملا در جهت عکس هم رفتار می‌کنند. ضریب همبستگی صفر هم به معنی این است که ارتباطی بین دو متغیر وجود ندارد.

وقتی از مدل‌های رگرسیون (regression models) برای تعیین تاثیر‌گذاری نرخ هش بر قیمت بیت کوین استفاده می‌کنیم، می‌توان نتایج نسبتا متناقضی را مشاهده کرد. این یعنی که ما نمی‌توانیم به نتیجه‌گیری در مورد این رفتار در طول سالیان مختلف برسیم. در سال 2019، ارتباط منفی کوچکی بین نرخ هش و قیمت بیت کوین دیده شد و با افزایش یک درصدی نرخ هش، قیمت بیت کوین به میزان 0.01 درصد کاهش می‌یافت. در بقیه سال‌ها ارتباطی بین این دو متغیر دیده نشد و تنها شاهد نتایج متناقضی بودیم.

یک همبستگی مثبت کوچک در طول هاوینگ گذشته

در جولای سال 2016 که هاوینگ روی داد، ارتباط مثبت کوچکی بین نرخ هش و قیمت بیت کوین دیده شد. در این زمان، وقتی که نرخ هش 1 درصد افزایش پیدا می‌کرد، قیمت بیت کوین هم به میزان 0.018 درصد افزایش پیدا می‌کرد و این دو متغیر در آن ماه، ارتباطی مثبت با هم داشتند.

چشم‌انداز هاوینگ 2020

هاوینگ بعدی بیت کوین نزدیک است و در آن، پاداش استخراج از 12.5 بیت کوین به 6.25 خواهد رسید. بنابراین باید انتظار داشت که ماینر‌ها اقدام به فروش کوین‌های خود به دلیل کاهش یافتن پاداش استخراج کنند و این در کوتاه مدت بر قیمت بیت کوین تاثیری منفی خواهد داشت.

پس با توجه به افزایش نرخ هش و همچنین هاوینگ پیش رو، باید انتظار کاهش قیمت بیت کوین را به طور موقت داشت، اما تجربه نشان داده که در دراز مدت قیمت احیا خواهد شد. البته این نوشتار را نباید به عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر بگیرید و حتما باید تحقیق خود را در این زمینه انجام دهید.

اولین هاوینگ بیت کوین 28 نوامبر سال 2012 (آذر 91) اتفاق افتاد. در آن زمان، تعداد صرافی‌های بزرگ ارز دیجیتال که معاملات بیت کوین را انجام می‌دادند، انگشت‌شمار بود و به همین دلیل خرید بیت کوین کار نسبتاً دشواری به حساب می‌آمد؛ به همین دلیل بسیاری از تحلیلگران می‌گویند ممکن است نتوان به داده‌های بازار تا قبل از سال 2016 که تعداد صرافی‌های بزرگ بسیار کم بود، اعتماد کرد.


قیمت بیت کوین در زمان دو هاوینگ قبلی

پس از اولین هاوینگ در سال 2012، چیزی در حدود 11 ماه طول کشید تا قیمت بیت کوین وارد یک دوره افزایش قیمت سهمی‌وار شود و شتاب قیمت رو به بالای خود را تثبیت کند. در نوامبر 2012، قیمت بیت کوین در صرافی بیت استمپ در محدوده 12 دلار قرار داشت. تقریباً یک سال بعد در نوامبر 2013 (آذر 92)، قیمت بیت کوین به 1,100 دلار رسید و رکورد 7562% افزایش قیمت را به ثبت رساند.

دومین هاوینگ شبکه بیت کوین در جولای 2016 (تیر 95) اتفاق افتاد. در آن زمان، پس از اینکه یک ریزش قیمتی شدید از 1,100 دلار روی داد، قیمت بیت کوین در رقم 600 دلار ثابت ماند. سپس پادشاه ارزهای دیجیتال یک افزایش قیمت شدید را در ماه مه 2017 (اردیبهشت 96) آغاز کرد که باز هم دقیقاً 11 ماه پس از هاوینگ بود. این رویداد درست همان‌طور که در سال 2012 اتفاق افتاده بود، تکرار شد. بنابراین هر دو هاوینگ گذشته نشان می‌دهند که قیمت بیت کوین تمایل دارد تا به جای افزایش سریع قیمت، 10 تا 11 ماه پس از وقوع هاوینگ افزایشی شدید داشته باشد.

چرا افزایش شدید قیمت بیت کوین ماهها پس از هاوینگ اتفاق می‌افتد؟

ماینرهای بزرگ تمایل دارند حدود 12 ماه قبل از نصف شدن پاداش بلاک، مقداری پول را به عنوان بافر یا تضمین ذخیره کنند؛ زیرا همیشه خطر کاهش قیمت بیت کوین به دنبال کاهش درآمد ماینرها وجود دارد. اما ماینرهای کوچک ابزارها یا منابع مالی لازم برای آماده شدن جهت رویارویی با هاوینگ، پیش از وقوع آن، را در اختیار ندارند.

داده‌های مختلف از جمله داده‌هایی که از نمودارهای شرکت دیجیتال اسِتز دیتا (Digital Assets Data) به دست آمده است، نشان میدهد که ماینرها در هفته‌های اخیر بیشتر از آنچه بیت کوین استخراج کرده باشند، بیت کوین فروخته‌اند. همان‌طور که سرمایه‌گذاران بزرگی مانند جو007، که گفته می‌شود بزرگترین نهنگ در صرافی بیت فینکس است اشاره کرده‌اند، احتمال فروش عمده بیت کوین توسط ماینرها هنوز در قیمت تأثیر خودش را نگذاشته است.

هنگامی که ماینرهای کوچک به فروش بیت کوین ادامه می‌دهند، فشار فزاینده‌ای را برای فروش روی بازار معاملات ارز دیجیتال اعمال می‌کنند. برخی از دستگاه ماینرها تمایل دارند که دارایی‌های خود را در بازارهای مستقیم و خارج از صرافی به فروش برسانند. اما با گذشت زمان، اثر فروش در بازارهای خارج از صرافی هم در بازار مبادلاتی اصلی نمایان خواهد شد.

اواسط ماه مارس، جو 007 هشدار داد که ماینرهایی که بیش از حد از اهرم معاملاتی استفاده می‌کنند، در زمان وقوع هاوینگ، به شکلی باورنکردنی زیان خواهند کرد که می‌تواند به معنای توقف فعالیت برخی ماینرها و در نهایت فروش عمده بیت کوین در پلتفرم‌های صرافی‌ها و نیز در پلتفرم‌های تبادل مستقیم باشد.

چرا سرمایه‌گذاران انتظار دارند پس از هاوینگ قیمت بیت کوین افزایش یابد؟

 

جان تودارو (John Todaro)، رئیس بخش تحقیقات ترید بلاک (TradeBlock)، در اوایل سال 2020 گفت دلیل اصلی سرمایه‌گذاران برای اینکه انتظار دارند قیمت بیت کوین در مدتی کوتاه پس از هاوینگ ماه می (اردیبهشت یا خرداد) افزایش یابد، این است که هزینه سر به سر استخراج بیت کوین به رقمی بین 12,000 تا 15,000 دلار افزایش خواهد یافت. بسیاری از سرمایه‌گذاران می‌گویند، از آنجایی که استخراج یک بیت کوین 12,000 دلار هزینه برمی‌دارد، منطقی است که انتظار داشته باشیم قیمت بیت کوین پس از هاوینگ به بیش از 12,000 دلار برسد.

در عین حال که این احتمال وجود دارد که قیمت بیت کوین سرانجام به کانال 12،000 تا 15،000 دلار وارد شود، ماینرهای بزرگ برای مقابله با کاهش احتمالی قیمت بیت کوین پس از هاوینگ، دارند مبلغ قابل‌توجهی را به عنوان بافر آماده می‌کنند. تحقیقات تودارو نشان می‌دهد که تجهیزات استخراج جدیدتر که شرکت‌های بزرگی مانند بیت مین و کنان (Canaan) تولید می‌کنند، به شکل مداوم در حال پیشرفته‌تر شدن است که سبب می‌شود محاسبه هزینه سر به سر استخراج بیت کوین مدام تغییر کند. بر اساس تحقیقات شرکت ترید بلاک، تجهیزات استخراج کارامدتر و برق ارزان‌تر می‌تواند هزینه‌های استخراج را حتی پس از اینکه هاوینگ روی داد، به شکل قابل‌توجهی کاهش دهد.

برای ماینرهای بزرگ که بافرشان را به صورت نقدی آماده کرده‌اند و منابع لازم برای دستیابی به تجهیزات جدید استخراج را در اختیار دارند، کاهش سختی استخراج به دلیل تنظیمات خودکار شبکه بیت کوین، این امکان را فراهم می‌کند که این افراد بتوانند در اولین ماه‌های پس از هاوینگ ثبات کسب‌وکارشان را حفظ کنند. به یاد داشته باشید که تعیین سختی شبکه بیت کوین به صورت خودکار توسط شبکه بیت کوین و بر اساس عواملی نظیر تعداد ماینرها و قدرت پردازش آنها تعیین می‌شود.

چه آینده‌ای برای بیت کوین پیش‌بینی می‌شود؟

اگر روند قیمت بیت کوین از عملکردی که در دو هاوینگ گذشته در سال‌های 2012 و 2016 داشت، پیروی کند، در اواسط سال 2021 یعنی حدود 10 تا 11 ماه پس از هاوینگ امسال، باید به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد. به این ترتیب، احتمال زیادی وجود دارد که آن قیمت تا چند ماه بعد، کمتر از هزینه سر به سر استخراج باقی بماند. هزینه سر به سر جایی است که میزان هزینه‌های ماینرها با درآمدها مساوی می‌شود.

با این حال، با توجه به داده‌های تاریخی و تحقیقات درون زنجیره‌ای، درستی نظریه مشهوری که می‌گوید نرخ هش شبکه بیت کوین می‌تواند نشان‌دهنده کاهش درآمد استخراج باشد و در نتیجه به یک «مار پیچمرگ» منجر شود که امنیت شبکه بیت کوین را به شدت کاهش دهد، اثبات نشده است.

با اینکه هاوینگ حدود یک ماه دیگر اتفاق خواهد افتاد، نرخ هش شبکه بیت کوین کاهش زیادی نداشته و فقط تا رقمی که در دسامبر 2019 (آذر) شاهدش بودیم، پایین آمده است. از آنجا که در عرض دو سال گذشته نرخ هش شبکه دائما مقدار بالاتری را ثبت کرده است، احتمال کمی وجود دارد که هاوینگ تأثیر منفیِ قابل‌توجهی بر نرخ هش داشته باشد.


روند رشد هش ریت (قدرت پردازش ماینرها) شبکه بیت کوین طی یک سال گذشته

یک مطالعه که از جانب صرافی بیتمکس (BitMEX) انجام شد، چند سناریو را پس از هاوینگ شناسایی کرد که احتمال رخ دادن آنها وجود دارد. سناریوی اول می‌گوید:

  • هاوینگ تأثیر بسیار بزرگی روی نرخ هش شبکه دارد و به کاهش 47 درصدی آن می‌انجامد.

در سناریوی دوم می‌خوانیم:

  • هاوینگ فقط سبب کاهش 12 درصدی نرخ هش شبکه می‌شود.

این بدان معناست که حتی اگر قیمت بیت کوین کمتر از هزینه‌های استخراج باقی بماند و به مدت سه یا چهار ماه این روند را حفظ کند، با توجه به اینکه ماینرهای بزرگ از قبل خودشان را آماده می‌کنند و نرخ هش هم بعید است افت فاحشی داشته باشد، نرخ هش شبکه بیت کوین احتمالا تا زمانی که قیمت بیت کوین با هزینه‌های استخراج برابر شود، ثابت باقی می‌ماند.

از آنجا که بعید است پس از هاوینگ بلافاصله شاهد افزایش قیمت بیت کوین باشیم، احتمالاً ماینرهای کوچک و آنهایی را که بیش از حد از اهرم استفاده می‌کنند تحت‌تأثیر قرار خواهد داد، درست همان‌طور که افت قیمت بیت کوین می‌تواند سرمایه‌گذارانی را که از اهرم‌های بالا استفاده کرده‌اند با مشکل مواجه کند.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که، در میانه رکود بازار ارزهای دیجیتال، در بخش ماینینگ شاهد خرید شرکت‌های کوچک و بزرگ زیادی از جانب دیگر شرکت‌ها بودیم؛ به عنوان مثال هفته گذشته یک مرکز استخراج در کبک کانادا به مبلغ 2?8 میلیون دلار خریداری شد. این اتفاقات نشان می‌دهد که ماینرها انتظار یک رکود کوتاه‌مدت را در بخش استخراج ارز دیجیتال در سراسر جهان دارند، اما می‌دانند که شرایط در دراز مدت بهبود بهتر می‌شود.

من بازدید : 31 چهارشنبه 27 فروردین 1399 نظرات (0)

ارزهای دیجیتالی که برای ماینینگ بهترن

استخراج (mining) ارزهای دیجیتال امروزه بسیار رقابتی شده است. زمانی استخراج با استفاده از یک کامپیوتر شخصی امکان‌پذیر بود؛ اما امروزه برای انجام موفقیت‌آمیز این فرآیند نیازمند تجهیزات گران‌قیمت و خرید ماینر پیشرفته هستیم.

استخراج بیت کوین سود‌آورترین است، به شرطی که سرمایه زیادی داشته باشید 

سودآوری ماینینگ ارز دیجیتال بسیار ظریف است و تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند هزینه برق، نوع سخت افزار، ارزی که استخراج می‌کنید و غیره قرار دارد. بیت کوین در حال حاضر برای ماینینگ سودآورترین است، البته به شرطی که تجهیزات خاص و الکتریسیته ارزان داشته باشید.

بیت کوین در حال حاضر عمدتا توسط شرکت‌های بزرگ استخراج می‌شود، شرکت‌هایی که میلیون‌ها دلار سرمایه را صرف خرید تجهیزات، سیستم‌های خنک کننده و غیره کرده‌اند.

ارز‌های دیجیتال دیگری که استخراج آنها سودآور است 

 

اتریوم که دومین ارز دیجیتال محبوب جهان است، برای ماینینگ خانگی سودآورترین است و هنوز هم اجازه ماین با کارت گرافیک را به افراد می‌دهد. البته دستگاه‌های ایسیک (ASIC) برای اتریوم هم ایجاد شده‌اند، اما اتریوم توانسته است با استفاده از الگوریتم تا حدی در برابر ایسیک مقاومت کند.

اتریوم کلاسیک یکی دیگر از کوین‌هایی است که برای استخراج خانگی و ماینینگ توسط کارت گرافیک مناسب است. البته انتظار می‌رود که نرخ هش (hash rate) آن بعد از ظهور اتریوم نسل دوم بالا برود و دیگر برای ماینینگ به صرفه نباشد.

گرین (Grin) نیز یکی دیگر از ارز‌های دیجیتال سودآور برای ماینر‌های خانگی است که دارای الگوریتم‌های CR29 و CT31 است. گرین برای مقاومت در برابر ایسیک طراحی شده است و سعی می‌کند که ماینینگ غیر‌متمرکز را حفظ کند.

Haven Protocol که از الگوریتم Cryptonight استفاده می‌کند، در تعدادی از ارز‌های دیجیتال مانند مونرو مورد استفاده قرار می‌گیرد و این ارز‌ها را نیز می‌توان با استفاده از کارت گرافیک استخراج نمود.

 جایگزین غیر‌متمرکز یوتیوب است که از بلاک چین استفاده می‌کند. تولید‌کنندگان محتوا اغلب با توکن‌های Tube پاداش دریافت می‌کنند. BitTube نیز از الگوریتم Cryptonight استفاده می‌کند و برای استخراج با کارت گرافیک مناسب است.

البته شایان ذکر است که تعدادی کوین سودآور دیگر با حجم بازار کم وجود دارد که برای ماینینگ آنها باید تحقیقات خود را انجام دهید. این گونه کوین‌ها با ریسک بیشتری مواجه هستند و هر لحظه ممکن است که ناپدید شوند و ماینر را با هزینه تجهیزات و هزینه‌های دیگر تنها بگذارند

بهترین ارزهای دیجیتال برای استخراج

بیت کوین (Bitcoin)

بیت کوین اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکز بوده و استخراج آن از سال 2009 تاکنون در جریان است.

از آنجایی که بیت کوین اولین و خوش‌نام‌ترین ارز دیجیتال دنیاست، بسیاری از طرفداران این حوزه آن را به عنوان سودآورترین و کم‌ریسک‌ترین ارز برای استخراج نیز در نظر می‌گیرند.

به زبان فنی،استخراج بیت کوین فرایندی است که طی آن امنیت شبکه تامین و تراکنش‌ها در شبکه غیرمتمرکز تایید می‌شوند. پاداشی که برای این کار در نظر گرفته شده، موجب ایجاد انگیزه اقتصادی در ماینرها می‌شود.

تعداد سکه‌های بیت کوین محدودیت21میلیونی دارد و تاکنون بیش از 18 میلیون واحد آن در شبکه آزاد شده است.

زمانی استخراج بیت کوین با CPU یا همان پردازنده‌های کامپیوتر امکان‌پذیر بود اما امروزه با گسترش شبکه آن فقط با دستگاه‌های مخصوص (ای‌سیک) امکان استخراج به صرفه‌ی آن وجود دارد.

بیت کوین از الگوریتم SHA256 برای تایید تراکنش‌ها و سازوکار اثبات کار استفاده می‌کند. در نتیجه برای استخراج آن باید از دستگاه‌هایی استفاده کرد که بر مبنای این الگوریتم طراحی شده‌اند.

هر دستگاهی که قادر باشد بیت کوین را استخراج کند، می‌تواند تمام ارزهای دیگری که از الگوریتم رمزنگاری SHA256 استفاده می‌کنند را نیز استخراج کند.

برای نمونه می‌توان به بیت کوین کش، بیت کوین اس وی (BSV)، کیورکوین (Curecoin)، کرون (Crown) و ای‌کوین (Acion) اشاره کرد.

 

اتریوم

 

اتریوم معروف به ملکه ارزهای دیجیتال همواره یکی از پیشروترین و پیشرفته‌ترین ارزهای بازار به شمار می‌رفته است و بسیاری از کوین‌های معروف ارزهای دیجیتال از فناوری‌های به‌کار رفته در بلاک چین اتریوم استفاده می‌کنند. اتریوم بعد از بیت کوین رتبه دوم بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد.

طبق برنامه‌های اعلام‌شده از سوی بنیاد اتریوم، الگوریتم اثبات کار این کوین در سه‌ ماهه اول سال 2020 از Ethash به تغییر خواهد کرد. هدف از این تغییر ایجاد مقاومت بیشتر در برابر دستگاه‌های ای‌سیک و محافظت از ماینرهایی عنوان‌ شده است که با کارت گرافیک اقدام به استخراج اتریوم می‌کنند. البته باید در نظر داشت که این ارز در نهایت و طی چند سال آینده روش اثبات کار را به‌ طور کامل کنار خواهد گذاشت و به‌ جای آن از اثبات سهام استفاده خواهد کرد.

اتریوم به دلیل امیدواری‌های زیادی که درباره‌ی آن وجود دارد هنوز هم به عنوان یکی از ارزهای محبوب برای ماینینگ در میان ماینرها شناخته می‌شوند و افراد زیادی مخصوصا خوره‌های کامپیوتر، کارت گرافیک‌های خود را برای کسب درآمد در اختیار این شبکه می‌گذارند.

 

اتریوم کلاسیک

 

هم اتریوم و هم اتریوم کلاسیک از یک الگوریتم استخراج یعنی همان «Ethash» استفاده می‌کنند و بنابراین می‌توان برای هر دو از یک سخت افزار  استفاده کرد. سودآوری ماینینگ در هر دو تقریبا یکسان است زیرا وقتی سودآوری یکی افزایش می‌یابد، ماینرها به سمت آن هجوم می‌برند که باعث ایجاد یک تعادل نسبی میان این دو می‌گردد.

در حالی که اتریوم به دنبال آن است که با استفاده از الگوریتم ProgPow جلوی استخراج با دستگاه‌های مخصوص یعنی همان ASIC‌ها را بگیرد، اتریوم کلاسیک تاکنون این رویه را در پیش نگرفته است. با اجرا شدن ProgPow روی اتریوم، استخراج آن فقط با کارت گرافیک (GPU) امکان‌پذیر خواهد بود اما اتریوم کلاسیک را می‌توان به راحتی با ای‌سیک استخراج کرد.

از همه مهمتر، اتریوم به دنبال آن است که از اثبات کار (Proof Of Work) یا همان ماینینگ به سمت اثبات سهام (Proof Of Stake) برود که در آن برای تایید تراکنش‌ها نیاز به مصرف برق و استفاده از سخت افزار نیست و افراد می‌توانند با خرید اتریوم و اختصاص دادن آن به شبکه، از تایید تراکنش‌ها کسب درآمد کنند. این در حالی است که اتریوم کلاسیک چنین برنامه‌ای را ندارد.

در حالی که تعداد واحدهای اتریوم هنوز سقف مشخصی ندارد و برای آن تورم سالانه در نظر گرفته خواهد شد، تعداد واحدهای اتریوم کلاسیک محدود است و فقط تا 210 میلیون واحد از آن استخراج خواهد شد.

 

مونرو (Monero)

 

ارز دیجیتال مونرو پس از گذشت 6 سال از زمان عرضه آن هنوز هم مهم‌ترین ارز حریم خصوصی محور بازار محسوب می‌شود و تراکنش‌های آن قابل‌ردیابی نیست.

این ارز موفق شده است که از سال 2017 به بعد جایگاه خود در بین 20 ارز دیجیتال برتر بازار را حفظ کند.

استخراج مونرو پس از هارد فورک و تغییر الگوریتم، تنها با پردازنده مرکزی (CPU) قابل توجیه است.

محدودیت ارز دیجیتال مونرو 18 میلیون واحد است و تاکنون 17.3 میلیون آن استخراج شده است. اما جای نگرانی نیست، چرا که پس از رسیدن به 18.4 میلیون واحد مونرو، کوین‌های جدید مونرو با نرخ ثابت 0.3 مونرو در هر دقیقه استخراج می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که مونرو سقف واحد ندارد.

تیم توسعه‌دهنده مونرو به شدت بر روی غیرقابل استخراج بودن با ای‌سیک اصرار دارند و درصورتی که احساس کنند دستگاه‌ ای‌سیکی وارد شبکه شده، سریعاً الگوریتم استخراج را تغییر می‌دهند. بنابراین برای کسانی که دستگاه استخراج ای‌سیک در اختیار ندارند و یا نمی‌خواهند هزینه‌ای برای تهیه این دستگاه‌ها متحمل شوند، مونرو می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی باشد.

 

زی‌کش (Zcash)

 

زی کش یک شبکه پرداخت غیرمتمرکز همتا به همتا و یک ارز دیجیتال با واحد اختصاری ZEC است.

این ارز دیجیتال فورکی از بیت کوین بوده و قابلیتی که آن را از بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر متمایز کرده، امکان انجام تراکنش‌های ناشناس است.

زی‌کش هم مانند بیت کوین بلاک چین خاص خودش را دارد و به صورت اثبات کار (تایید تراکنش‌ها با ماینینگ) فعال است. الگوریتم استخراج زی‌کش «Equihash» است.

تعداد سکه‌های زی‌کش محدود و برابر 21 میلیون واحد است.

زمان بلاک زی‌کش حدود 2.5 دقیقه و پاداش بلاک آن 12.5 واحد زی‌کش (ZEC) است. در زی‌کش پس از هر 840,000 بلاک، پاداش بلاک نصف خواهد شد.

شبکه زی‌کش تا حد زیادی در اختیار ای‌سیک‌ها قرار دارد و استخراج با ای‌سیک در این الگوریتم توجیه اقتصادی بیشتری دارد.

ارزهای دیجیتال دیگری که الگوریتم استخراج مشابه زی‌کش دارند و می‌توان با استفاده از دستگاه‌های ماینر زی‌کش به استخراج آن‌ها نیز پرداخت عبارتند از زِن‌کش (ZenCash) و هاش (Hush).

 

گرین (Grin)

 

ارز دیجیتال گرین (Grin) بر مبنای پروتکل میمیل ساخته شده و در واقع اولین پیاده‌سازی از میمبل ویمبل است.

میمبل‌ ویمبل، پروتکلی است که شباهت زیادی به بلاک چین بیت کوین دارد و نامش را از طلسم‌های سری کتاب‌های هری‌ پاتر گرفته است. هدف این پروتکل، فراهم‌ کردن امکان انتقال ارزش و ذخیره آن به روشی غیرمتمرکز، خصوصی و بدون دخالت واسطه‌ها است.

از ویژگی‌های برجسته گرین می‌توان به افزایش حریم خصوصی، مقیاس‌پذیری و کاهش ظرفیت بلاک چین اشاره کرد.

گرین از دو الگوریتم به‌طور همزمان استفاده می‌کند. الگوریتم «CuckARood-29» مخصوص کارت گرافیک طراحی‌شده و هیچ ای‌سیکی روی شبکه آن وجود ندارد. الگوریتم دوم «CuckAToo-31» نام دارد که برای دستگاه‌های ای‌سیک طراحی‌شده است. البته الگوریتم دوم تا یکی دو سال آینده توسط کارت گرافیک (ترجیها کارت گرافیک‌های با حافظه 8 گیگ به بالا) قابل‌ استخراج است و حتی می‌تواند سود بیشتری نسبت به الگوریتم اول داشته باشد.

در نظر داشته باشید که روش انتقال تراکنش‌های این ارز کمی با بقیه متفاوت است و به همین دلیل بعضی از استخرها به‌طور خودکار کوین‌های شما را به بیت کوین و اتریوم تبدیل می‌کنند.

گرین بر خلاف ارزهای دیجیتال نام برده شده در بالا محدودیت عرضه ندارد و پاداش بلاک آن برابر با 60 واحد گرین‌کوین است. زمان ایجاد بلاک نیز در گرین، یک دقیقه است.

من بازدید : 42 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال چیست؟

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

 

تحلیل تکنیکال که در واقع کار با نمودار و ابزارهای آن است، نوع خاصی از تحلیل به شمار می‌آید که رفتار آینده بازار را با توجه به حرکات قبلی قیمت و داده‌های حجم معاملات پیش‌بینی می‌کند.

اشکال اولیه تحلیل تکنیکال در قرن 17 در آمستردام هلند و در قرن 18 در ژاپن مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما شکل مدرن این تحلیل از فعالیت‌های چارلز داو، خالق شاخص اقتصادی میانگین صنعتی داو جونز، آغاز شد.

این نوع تحلیل که در بازارهای مالی سنتی مانند سهام و بورس به کار می‌رود را می‌توان در بازار ارز دیجیتال نیز استفاده کرد.

با وجود آنکه در تحلیل تکنیکال با شاخص‌ها، اعداد و نمودارها سروکار دارید، این تحلیل به نوعی مطالعه رفتار انسان‌ها در بازارهای مالی محسوب می‌شود. رفتارهایی که با احساسات انسانی عجین شده و گاهی خود را در قالب ترس و طمع در شرایط مختلف نشان می‌دهد.

باید توجه داشت تمام معامله‌گرانی که یک سهام در بازار بورس یا یک ارز دیجیتال در صرافی‌ها را خرید و فروش می‌کنند، در واقع «بازار» را برای آن ارز دیجیتال یا سهام شکل می‌دهند و «احساسات» این معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است که قیمت را تعیین می‌کند

 

به عبارتی دیگر نیروهای «عرضه» (Supply) و «تقاضا» (Demand) که هسته بازارهای مالی را شکل می‌دهند، به نوعی از احساسات معامله‌گران ناشی می‌شوند که بر اساس آن‌ها حرکات قیمتی شکل می‌گیرد. پس تحلیل تکنیکال را می‌توان به نوعی تحلیل رفتارهای انسانی نیز تعریف کرد.

لازم به اشاره است که از تحلیل تکنیکال در بازارهای تحت شرایط عادی با حجم معاملات و نقدینگی بالا می‌توان پاسخ مناسبتری دریافت کرد.

 

 

تحلیل تکنیکال، رویه‌ای درست یا غلط؟

 

آخرین باری که هواشناسی پیش‌بینی دقیقی ارائه‌داد را به یاد می‌آورید؟ احتمالا برخی از این پیش‌بینی‌ها درست از آب درنیامده باشند. حتی در بسیاری از موارد پیش‌بینی کردن کار بیهوده‌ای به نظر می‌رسد چرا که بسیاری از آن‌ها نتیجه اشتباهی را پیش‌بینی می‌کنند. با این حال چرا باز هم به پیش‌بینی‌های هواشناسی گوش می‌دهیم؟

پیش‌بینی‌ها در کل مفید هستند، چراکه ما را برای اتفاقی که احتمال وقوع آن‌ها وجود دارد، آماده می‌کنند. مثلا اگر هواشناسی هوا را بارانی پیش‌بینی کرده باشد، ما برای اطمینان با خودمان چتر می‌بریم و اگر آفتابی پیش‌بینی کند، عینک‌ آفتابی خود را می‌زنیم. می‌دانیم که احتمال دارد به وسایل همراهمان نیاز پیدا نکنیم اما به هر حال برای این اتفاق‌ها آماده خواهیم بود.خرید بیت کوین

 

تحلیل تکنیکال هم شباهت زیادی با پیش‌بینی هواشناسی دارد. تحلیلگران تکنیکال می‌دانند برای چه اتفاقی آماده شوند، اما این را نیز به خاطر دارند، که قیمت‌ها همیشه موافق نظر آن‌ها حرکت نمی‌کند. بیایید برخی از دلایلی که پیش‌بینی هواشناسی به تحلیل تکنیکال شباهت دارد را بررسی کنیم:

1. در پیش‌بینی هواشناسی دما و فشار اندازه‌گیری می‌شود و با استفاده از این اطلاعات تغییرات آب و هوایی مانند جبهه‌ها و مناطق کم‌فشار و پرفشار بررسی می‌شود. در تحلیل تکنیکال پارامترهای قیمت و حجم معاملات به عنوان ورودی استفاده می‌شوند تا درباره حرکات بازار که ترس و طمع، روندها، بازگشت روندها و غیره مطلع شویم.
2. با وجود دسترسی به انبوه داده‌ها در هواشناسی، هنوز از تجربه و درک شخصی در پیش‌بینی نهایی استفاده می‌شود. تحلیلگران تکنیکال نیز به همین صورت در بسیاری از موارد از تجربه خود بهره می‌برند.
3. پیش‌بینی دقیق هوا بستگی به دانش فردی از اطلاعات و آب و هوای محلی دارد. فرضا اگر شخص پیش‌بینی کننده از تگزاس به آلاسکا مهاجرت کند، برای اینکه با آب و هوای آلاسکا آشنا شود، کمی زمان نیاز خواهد داشت. همین شرایط در تحلیل تکنیکال نیز حاکم است. کسانی که در بازار بورس نیویورک معامله می‌کنند، برای عادت به بازار کالا یا بازار ارزهای دیجیتال نیاز به زمان دارند. چراکه بازارهای بورس بزرگ با بازارهای بورس کوچک تفاوت دارند.

4. در اوایل دورانی که پیش‌بینی هواشناسی شکل گرفت، برخی از افراد سودجو سعی داشتند مردم را قانع کنند که می‌توانند آب و هوا را کنترل کنند یا حداقل پیش‌بینی‌های بسیار دقیقی از آب و هوا دارند که هرگز به خطا نمی‌رود. متاسفانه در زمینه تحلیل تکنیکال هم افرادی وجود دارند که بر بی‌نقص بودن و درست بودن همیشگی تحلیل‌های خود اصرار دارند.

5. پیش‌بینی‌های هواشناسی معمولا زمانی که شرایط تغییر نمی‌کند، درست از آب درمی‌آید. اگر آسمان سه روز گذشته آفتابی باشد و جبهه آب‌وهوایی بزرگی هم وارد نشود، احتمالا امروز هم آفتابی خواهد بود. تحلیل‌های تکنیکال هم معمولا وقتی اخبار مهم و جدیدی یا رویداد خاصی اتفاق نیافتد، به درستی جواب می‌دهد. با وقوع تغییرات بزرگ امکان پیش‌بینی به‌صورت دقیق هم در هواشناسی و هم در بازار مالی بسیار مشکل می‌شود.

6. پیش‌بینی هواشناسی و تحلیل تکنیکال معمولا در مقیاس‌های متوسط کاربرد بهتری دارند. همانطور که پیش‌بینی هوا برای یک شهر بزرگ امکان‌پذیر است اما برای منطقه‌ای از شهر بسیار سخت است. همین شرایط در تحلیل تکنیکال نیز وجود دارد به‌صورتیکه پیش‌بینی ثانیه به ثانیه بازار بسیار سخت است و استفاده از تحلیل‌های روزانه یا هفتگی می‌تواند موثرتر واقع شود. همچنین پیش‌بینی هوای یک کشور یا یک بازار مالی در بازه زمانی طولانی‌مدت (مثلا بازار ارزهای دیجیتال امسال سال خوبی نخواهد داشت) شاید استفاده چندانی نداشته باشد.

برای خرید  ماینر  به سایت پارسیان ارز مراجع کنید

من بازدید : 35 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

بیت کوین و اتریوم چه تفاوت هایی دارند؟

بیت کوین و اتریوم چه تفاوت هایی دارند؟

 

اگر  قصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال را دارید و هنوز نمی‌دانید بین بیت کوین  یا اتریوم کدام را انتخاب کنید، بهتر است بدانید که این دو ارز دیجیتال شباهت های زیادی به هم دارند و تفاوت این دو بیشتر از نظر اهداف و در درجه دوم از نظر فنی است. در این مقاله قصد داریم به تشریح برخی از ویژگی ها و تفاوت های بنیادین آنها بپردازیم.

اتریوم و بیت کوین پول‌های رمز‌ گذاری شده‌ای هستند که برای سهولت کارهای تجاری به کمک انسان آمده اند. آنها رقیب پول‌های مرسوم  و  طلا به حساب می‌آیند تا خود را به عنوان جایگزینی جهانی برای این واحد‌های پولی مطرح نمایند. امّا اینکه این ارزهای دیجیتال تا چه اندازه بتوانند در تجارت جای خودشان را باز کنند، چیزی است که باید منتظر بمانیم تا گذر زمان وضعیتش را مشخص کند. امّا شواهد نشان می‌دهد که تا به اینجای کار ارزهای دیجیتال توانسته‌اند مورد استقبال قرار گیرند و جایگاهی برای خودشان دست و پا کنند. شما همچنان می توانید جهت خرید و فروش بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال از طریق صرافی ارز دیجیتال ما با مناسبترین قیمت و بالاترین امنیت اقدام نمایید.


تفاوت بین بیت کوین و اتریوم زمانی مطرح شد که بعد از سخنرانی ویتالیک بوترین در کنفرانس بیت کوین سال 2014 آمریکا، توجه بسیاری افراد به ارز رمزپایه اتریوم جلب شد. با توجه به اولین بودن بیت کوین در میان ارزهای دیجیتال، به سرعت اتریوم با بیت کوین مقایسه شد. اینکه بیت کوین بهتر است یا اتریوم هنوز هم سوال بسیاری افراد است که می‌خواهند تفاوت و شباهت این دو ارز را بدانند.

خرید و فروش بیت کوین


تفاوت های بیت کوین و اتریوم


1. بیت کوین در سال 2008 به عنوان اولین رمزارز دنیا شروع به کار کرد و اتریوم شش سال بعد از آن و در سال 2015 به دنیای کریپتوها معرفی شد.

2. بیت کوین توسط فردی ناشناس، با نام مستعار ساتوشی ایجاد و معرفی شد و همچنان با گذشت حدود 10 سال از معرفی این ارز دیجیتال، هویت این شخص همچنان در در هاله ای از ابهام قرار دارد ولی در مقابل، اتریوم توسط ویتالیک بوترین ایجاد و راه اندازی شده است.

3. بیت کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و متن باز است که اولین بار در دنیا از فناوری بلاک چین استفاده کرده است و در مقابل اتریوم یک پلتفرم متن‌باز مبتنی بر بلاک‌چین است که به توسعه‌دهندگان اجازه ساخت و توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را می‌دهد و ارز دیجیتال اتریوم با نام اتر شناخته می شود.

4. بیت کوین با هدف جایگزینی پول و سیستم پرداخت آنلاین بدون واسطه ایجاد شد و تنها به عنوان یک پول جهت خرید و فروش کالا و خدمات استفاده می شود ولی اتریوم بیشتر به عنوان بستر اجرای قراردادهای هوشمند، راه اندازی توکن های جدید و برگزاری ICO ها مورد استفاده قرار می گیرد.

5. بیت کوین و اتریوم هر دو از پروتکل اثبات انجام کار (PoW) استفاده کرده و قابل استخراج هستند، با این تفاوت که تعداد سکه های قابل استخراج بیتکوین فقط 21 میلیون واحد در نظر گرفته شده است ولی در اتریوم چنین محدودیتی وجود ندارد.

6. زمان تکمیل یک بلاک که ارتباط مستقیم با زمان تایید تراکنش دارد، در اتریوم در حدود 14 ثانیه و در بیت کوین این زمان حداقل 10 دقیقه طول می کشد.

7. اتریوم یک مدل اقتصادی متفاوت با بیت کوین دارد. بلاک های پاداش بیت کوین هر چهارسال یکبار تقسیم می شوند اما در اتریوم این کار هر سال اتفاق میافتد.

8. از نظر فنی، زبان برنامه نویسی استفاده شده در بیت کوین و اتریوم متفاوت است. الگوریتم رمزنگاری اتریوم  و الگوریتم بیت کوین  نام دارد.

9. اتریوم با استفاده از الگوریتم هش خود به اسم Ethash اجازه استفاده از کارت های گرافیک (GPU)  را به جای دستگاه ها و پردازنده های ASIC فراهم می کند امّا بیت کوین چنین امکانی را برای کاربران فراهم نکرده است و در حال حاضر استخراج بیت کوین تنها با دستگاه های بسیار قدرتمند ASIC ممکن خواهد بود.

من بازدید : 21 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

ارزهای دیجیتال،آینده ی پول در جهان 

 

شاید این مساله برای ما سخت باشد که روزی چیزی را به عنوان پول ارزشمند بدانیم که نتوانیم آن را به صورت فیزیکی لمس کنیم یا آن را در گاو صندق منزلمان، و یا در بانکی معتبر نگهداری کنیم. بهتر است به دو یا سه دهه اخیر نگاه مجددی کنیم، به زمانی که اینترنت متولد شد! در آن زمان اگر به کسی می گفتید می شود در خانه خود با چند نفر که مسافت زیادی با شما دارند ارتباط تصویری برقرار کرد، به احتمال زیاد شما را به عنوان فردی سالم در جامعه نگاه نمی کردند.

برای خرید و فروش بیت کوین پارسیان ارز مراجع کنید

فروش بیت کوین
 

لازم نیست راه دوری بروید، شاید ده سال پیش کمتر کسی بود که جرات می کرد به صورت آنلاین خرید کند. تکنولوژی و فناوری اطلاعات رفته رفته سبک زندگی ما، اقتصاد، کسب و کارها و … را دست خوش تغییر کرده است و باعث شده که ما با سرعت و دقت بیشتری مشکلات خودمان را حل کنیم. برای مثال، حالا ما حواله بانک خود را با اینترنت پرداخت می کنیم، پرداخت قبوض، شارژ تلفن ، خرید و …. همگی در بستر اینترنت هستند.و شاید در طول ماه، پول های دریافتی یا خرج هایمان را به صورت نقدی نبینیم.

این تغییرات همیشه با مخالفت ها و ترس هایی همراه بوده و همواره شاهد جلوگیری از آنها بوده ایم. برای نمونه فروشگاه های آنلاین، پرداخت های آنلاین، شبکه های اجتماعی و … .

خرید بیت کوین
 

ولی تکتولوژی تا به الان نشان داده است که قدرت بیشتری نسبت به محالفان خود داشته و حرف خود را به کرسی نشانده است. سوال اصلی اینجاست،  آیا دنیای دیجیتال ماهیت پول را تغییر خواهد داد؟
هر کشوری برای خود، پول (ارز) مخصوص به خود را دارد که پشتیبانی برای آن که می تواند طلا باشد را مد نظر می گیرد و برای خرید و فروش و معاملات از یک پول واحد استفاده می کند؛ چه برای مصارف داخلی آن کشور و یا برای معاملات بین المللی. بعضی از این پول ها مانند یورو و دلار، به دلیل ارزش و اعتبار در دنیای معاملات بین المللی به عنوان ارز مرجع استفاده می شود

وقتی پول متولد شد خیلی از مشکلات ارزش گذاری در معاملات بر روی کالاها را بر طرف کرد. تا قبل از آن، انسان برای بدست آوردن کالایی، کالای دیگری را داد و ستد می کرد. به عنوان نمونه شخصی که قصد خرید تخم مرغ داشت، سیب زمینی و یا محصول خود را با آن معاوضه می کرد. اما مشکل اینجا بود که هیچ مرجعی برای تعیین ارزش هر کالا وجود نداشت. با پیدایش پول معاملات شفاف تر و ساده تر انجام گرفت. پول ارزشی بود که همه آن را می دانستند و معیار خوبی برای داد و ستدها بود. سکه های طلا، نقره و مس از اولین پول هایی بودند که انسان از آن ها استفاده می کرد تا به امروز که ما از پول کاغذی در معاملات خود استفاده می کنیم. سیر تکاملی تحولات ظاهری پول این را نشان می دهد که به احتمال زیاد تغییراتی در آن صورت گیرد .
بله درسته! در آینده ماهیت پول تغییر خواهد کرد، ماهیتی از جنس دیجیتال

فروش بیت کوین
 

به احتمال زیاد این روز ها گوش شما با کلمه ارزهای دیجیتال آشنا شده است، مخصوصا بیت کویین ! اخیرا بازار بیت کوین حسابی داغ شده و مردم تمایل زیادی به خرید و فروش این ارز دیجیتال پیدا کرده اند.
پول های دیجیتال (پول رمزنگاری شده) مانند اجداد خود خیلی از مشکلات پیش روی ما در معاملات و خرید و فروش را رفع کرده خواهند کرد.
یکی ازهمین مشکلات در حال حاضر وقتی اتفاق می‌افتد که سازمان‌های تامین پول آن را مدیریت می‌کنند. بسیاری از این خدمات سازمان ها با هم کار نمی‌کنند و هماهنگ نیستند ، و درنتیجه هزینه تعاملات مالی را بالا می‌برد. تا کنون، ما دو مرحله از پول را تجربه کرده‌ایم. اولا در دنیای سنتی که باید با اشیاء تعامل می کردیم و پول با سرعتی محدود جابجا می‌شد؛ و دومی در دنیای دیجیتال که پول با سرعت بسیار سریعتر حرکت می‌کند، اما ما هنوز محتاج این سازمان‌ها هستیم. پول تنها با سرعت بانک‌ها جابجا می‌شود.

 

پول دیجیتال یا پول رمزنگاری شده، اولین قدم در مسیر این تکامل است. پول رمزنگاری شده، پولی دیجیتال است که توسط هیچ دولت یا بانکی هدایت نمی‌شود. پولی است که طراحی شده تا جهان بدون واسطه‌ها کار کند. بیت کوین فراگیر‌ترین پول رمز‌نگاری شده است. اما اکنون صدها نوع پول دیجیتال وجود دارند. اتریوم، لایت کوین، استیلار، دوج‌کوین و... تنها تعدادی از معروف‌ترین آنها هستند.
البته تاکنون هیچ دولتی، حتی دولت ژاپن بیت کوین را به عنوان پول به رسمیت نشناخته‌است و دولت‌های آمریکا، آلمان و چین بر کالا بودن بیت کوین تأکید دارند.
اولین پول رمز‌نگاری شده، مثل اولین خودرو است، کند است و فهمیدنش سخت و استفاده‌اش راحت نیست. پول دیجیتال، مثل اسب و کالسکه است، اقتصاد جهان رویش ساخته شده و  خیلی خوب کار می کند. اگر اولین کسی در محله‌تان باشی که خودرو با موتور درون سوز خریده‌ای، همسایه‌هایت فکر می‌کنند دیوانه‌ای و خواهند گفت :« این  ماشین بزرگ و سنگین که دائما خراب می‌شود و آتش می‌گیرد. هنوز هم از اسب کندتر است، به چه دردت می‌خورد؟» اما همه ما نتیجه این داستان را می‌دانیم.

من بازدید : 48 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

 

هزینه‌ها و چالش‌های ماینینگ 

هزینه‌ها و چالش‌های ماینینگ


مفهوم ماینینگ (Mining) یا «استخراج رمزارز» در ابتدا کمی گیج‌کننده به نظر می‌رسد. با وجود اینکه رمزارزهای متفاوتی با روش ماینینگ به دست ‌می‌آیند، اما این اصطلاح بیشتر در ارتباط با بیت کوین شناخته می‌شود و البته بخش جدایی‌ناپذیر از آن و ارز دیجیتال مشابه نیز به شمار می‌رود.

 


چرا ماینینگ محبوب شد؟


ماینینگ یکی از ابتدایی‌ترین پله‌های ورود به مبحث رمزارزها است. بعضی مزایای این صنعت و دلایل جذابیت این صنعت برای سرمایه‌گذاران شامل: دوره‌های راه‌اندازی کوتاه، عدم نیاز به بازاریابی، بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت از روز اول، فعالیت بدون وقفه در تمام شبانه روز و همه ایام سال، بازگشت سرمایه از ابتدای کار و جریان نقدینگی بسیار خوب، امکان شروع به استخراج حتی با سرمایه کم و هزینه‌های عملیاتی پایین (مانند هزینه برق و انرژی در ایران) است. روش استخراج برای رسیدن به رمزارزها و نکات مربوط به آن شاید یکی از مباحث حل‌وفصل شده در بیشتر کشورهای فعال در این زمینه است. اما این مسئله مدت زمان زیادی نیست که در ایران مطرح شده و به خاطر شرایط خاص اقتصادی، بسیار فراگیر شده است. در دو سال گذشته تلاش‌های بسیاری در زمینه تعیین تکلیف ماینینگ انجام شده که در نهایت اخیراً به عنوان یک صنعت از سوی دولت شناخته شده است. واقعیت این است که در این صنعت همانند دیگر صنایع، چالش‌های بسیاری وجود دارد و فعالان اقتصادی باید قبل از شروع فعالیت از آنها مطلع باشند.

 


دو روش کلی برای به دست‌ آوردن رمزارزها وجود دارد. اولین روش خرید و فروش رمزارزها (Trading) و روش دیگر ماینینگ یا همان استخراج رمزارزها است. در روش خرید و فروش بدون توجه به این که رمزارز چگونه استخراج شده است، این قوانین عرضه و تقاضاست که مشابه با سایر دارایی‌ها نظیر طلا، سهام و ارزها، قیمت رمزارز را تعیین می‌کند که همانگونه که تحولات بازار نشان می‌دهد در چند سال گذشته نیروهای بازار به گونه‌ای حرکت کرده‌اند که افزایش قابل‌توجهی در قیمت بازاری رمزارزها مشاهده می‌شود. ولی به جز خرید و فروش، روش دیگری نیز برای دستیابی به یک رمزارز وجود دارد که همان استفاده از دستگاه‌های ماینینگ و استخراج آنها است.

هزینه‌های اولیه که در شروع کار ماینینگ باید در نظر گرفت به دو دسته هزینه‌های سرمایه‌ای و هزینه‌های عملیاتی تقسیم می‌شود. برای سرمایه‌گذاری در ماینینگ ما با یک‌سری تکنولوژی روبه‌رو هستیم که چند شرکت تولید دستگاه‌های ماینینگ بر سر این تکنولوژی و توسعه آن در حال رقابت هستند. در عملیات ماینینگ با استفاده از تکنولوژی و نرم‌افزارهای رایج و دستگاه‌های تولید برق و نصب و راه‌اندازی و پرداخت هزینه‌های مربوطه، رمزارز استخراج می‌شود. به عنوان مثال برای استخراج بیت‌کوین هیچ پیش‌شرطی جز نصب نرم‌افزارهای لازم وجود ندارد. به هزینه استفاده از این دستگاه‌ها و سخت‌افزارها مثل هزینه برق و سوخت و نگه‌داری، هزینه‌های عملیاتی می‌گویند.

 


در صنعت ماینینگ با چه چالشهایی روبه رو هستیم؟


تکنولوژی اولین چالشی است که فرآیند ماینینگ با آن روبروست. این تکنولوژی دائماً در حال تغییر و پیشرفت است. آنچه واقعیت دارد این است که کارگزاران اقتصادی در سطح خرد روی تکنولوژی، میزان تغییرات قدرت پردازشی طی هر نسل، سرعت پیشرفت آن، میزان مصرف برق و حتی زمان تولید آن هیچ علم و کنترلی ندارند. بنابراین عدم توانایی کنترل تغییرات تکنولوژی طی هر نسل، اولین چالش در زمینه ماینینگ است. همچنین باید متذکر شد که بیت‌کوین تولید شده در فرآیند ماینینگ در بازارهای جهانی بر حسب دلار قیمت‌گذاری می‌شود. نکته قابل توجه این است که به علت ماهیت خاص سیستم‌های بلاک‌چینی و نوسانات بسیار شدید در عرضه و تقاضای بازار، هیچ کس نمی‌تواند قیمت بیت‌کوین را پیش‌بینی کند. پس کنترل عامل نوسانات قیمت (به طور خاص قیمت بیت‌کوین) غیرممکن و به صورت غیرقطعی است.

برای خرید دستگاه بیت کوین به سایت پارسیان ماینر مراجع کنید

 

در مجموع با در نظر گرفتن تمام چالش‌های گفته شده در عملیات استخراج و مقایسه آن با درآمد حاصله، می‌توان صرفه اقتصادی استخراج رمزارزها را محاسبه کرد. کلیه عوامل گفته شده بخش جدایی‌ناپذیر از عملیات ماینینگ است، به همین خاطر می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاری روی استخراج رمزارزها، سرمایه‌گذاری از جنس خطرپذیر است.

من بازدید : 72 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

پرفکت مانی

 

پرفکت مانی چیست و چه کاربردی دارد؟ 

 

امروزه در بازار ارز، واحدهای پولی بسیاری مبادله می شود که بسیاری از آن ها، برای افراد معمولی شناخته شده نیستند. برخی از آن ها صرفا واحدهای ارزی دیجیتال محسوب شده و برخی دیگر نیز به واحدهای ارزی الکترونیکی معروف می باشند.
تقریبا همه افراد با واحدهای دلار، یورو، ریال، پوند و سایر ارزها، آشنایی دارند اما کمتر کسی را می توان یافت که با واحدهای ارز الکترونیک نظیر پرفکت مانی(Perfect Money)، وب مانی(Web Money)، پی پال(PayPal) و یا واحد های ارز دیجیتال و رمزنگاری شده نظیر  بیت کوین ریپیل و اتریوم آشنایی داشته باشد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با پرفکت مانی صحبت کرده و اطلاعات جامعی را در رابطه با این ارز الکترونیک ارائه دهیم.


پرفکت مانی چیست؟


خرید پرفکت مانی


 پرفکت مانی در واقع نوعی ارز الکترونیک محسوب می شود که ماهیت خارجی نداشته و همچون دلار یا یورو، دارای اسکناس و یا سکه قابل لمس نیست و تنها در حسابی با عنوان حساب پرفکت مانی قابل نگهداری و برداشت می باشد. در حقیقت پرفکت مانی را می توان نوعی حساب اینترنتی و بانک اینترنتی دانست که از سال 2007 با علامت اختصاری PM  می باشد، در کشور پاناما ثبت و شروع به کار نموده است، دانست.

اگر بخواهیم خیلی خلاصه و کوتاه  پرفکت مانی را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم پرفکت مانی یک سیستم پرداختی و مالی است که به افراد اجازه میدهد تراکنش های مالی خود را خیلی سریع و ایمن در بستر اینترنت انجام دهند. این سیستم فرصت خوبی برای افرادی است که بیشتر فعالیت های خود را به صورت آنلاین انجام می دهند


این واحد پولی بیشتر به عنوان واحدی برای خرید و فروش اینترنتی محسوب می شود که افراد با تهیه آن از صرافی اینترنتی، می توانند در وب سایت هایی که از این ارز پشتیبانی می کنند خرید نمایند. اگر با حساب های الکترونیک نظیر ویزا کارت یا مستر کارت آشنایی داشته باشید، و یا حداقل چند مرتبه خرید اینترنتی را با استفاده از کارت های بانکی معمولی انجام داده باشید، در رابطه با نحوه خرید و فروش اینترنتی، اطلاعات کافی خواهید داشت.

حساب پرفکت مانی نیز تقریبا به همین صورت عمل می نماید. با این پول دیجیتالی می توان ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین دلار، یورو و حتی طلا خرید. این ویژگی مهم  پرفکت مانی را از سیستم های مالی سنتی که همواره با مشکلات زیادی رو به رو بودند، متمایز کند. شما می توانید به سادگی از طریق صرافی ها و یا وب سایت های خدمات دهنده ارزهای الکترونیکی نظیر پارسیان ارز و یا وب سایت رسمی پرفکت مانی، ارز ریالی و یا دلاری خود را مستقیما به پرفکت مانی تبدیل کرده و سپس با استفاده از پرفکت مانی های تهیه شده، در وب سایت هایی که از این واحد پولی پشتیبانی می کنند خرید نمایید.


آنچه که باعث می شود پرفکت مانی و یا وب مانی که یک ارز الکترونیکی دیگر می باشد، طرفداران بسیاری داشته باشد، اولا سادگی شارژ حساب و خرید و فروش با استفاده از آن می باشد و ثانیا عدم نیاز به احراز هویت های طولانی، پیچیده و گاها غیر ممکنی است که در شارژ و یا افتتاح حساب های دیگری نظیر ویزا کارت یا مستر کارت وجود دارد.

پرفکت مانی به طور رسمی اعلام کرده است که به کاربران ایرانی به طور مستمر خدمات رسانی می کند و حتی وب سایت رسمی خود را با زبان فارسی نیز ترجمه نموده و در دسترس می باشد. با این حساب کاربران می توانند به سادگی این ارز الکترونیکی را تهیه کرده و بدون انجام اعمال پیچیده برای دور زدن تحریم ها، به سادگی با استفاده از آن خریدهای اینترنتی خود را از وب سایت های خارجی، انجام دهند.


 


انواع اکانت پرفکت مانی


خرید پرفکت مانی


بعد از اینکه شما در سیستم پرفکت مانی یک اکانت ساختید(در مقالات بعدی نحوه ساخت و شارژ حساب پرفکت مانی را آموزش خواهیم داد) و مشخصات خود را رجیستر کردید، میتوانید از سه نوع اکانت با قابلیت های مختلف بهره مند شوید:

معمولی (Normal)

همانطور که از نام اکانت ها پیداست؛ حساب معمولی در حقیقت ساده ترین اکانتی است که شما در وبسایت پرفکت مانی و در ابتدا برای خود میسازید. لازم به ذکر است این حساب هیچ محدودیتی برای کاربر ایجاد نمیکند.

 

ارتقا یافته (Premium)

حساب ارتقا یافته به کاربرانی تعلق میگیرد که اکانت خود به مدت یکسال فعال نگه داشته باشند. برای داشتن این نوع حساب کاربری نیز فقط لازم است یک درخواست به بخش پشتیبانی وبسایت پرفکت مانی بفرستید. اما اگر این سوال برای شما ایجاد شده که چرا باید چنین اکانتی داشته باشید، در پاسخ باید گفت با داشتن اکانت سالانه برای تمام تراکنش های شما، 2 درصد تخفیف اعمال خواهد شد و علاوه بر این تراکنش ها و درخواست های شما نسبت به اکانت های معمولی در اولویت قرار خواهند داشت و در زمان سریعتری به بانک ارسال می شوند.

همکار (Partner)

و اما حساب همکار (Partner) فقط می تواند در اختیار بخش های مدیریتی قرار بگیرد. این یعنی وبسایت ها و بیزنس هایی که قصد دارند از سیستم پرفکت مانی برای پرداخت ها و تراکنش های خود استفاده کنند، میتوانند از این اکانت بهره مند شود. از جمله ویژگی هایی که می تواند کسب و کارها را به استفاده از پرفکت مانی جذب کند، کاهش 1.5 درصدی در کارمزد تراکنش های بانکی (چه واریز و چه برداشت) است.

میتوان گفت سیستم مالی پرفکت مانی می تواند برای تجارت های وابسته به اینترنت، بیشترین کاربرد را داشته باشد و در همین راستا، سیاست های زیادی برای کاربردی کردن هر چه بیشتر پرفکت مانی برای کسب و کارها تعبیه شده است.

برای خرید پرفکت مانی به پارسیان ارز مراجع کنید


امنیت پرفکت مانی


خرید پرفکت مانی


بسیاری از تحلیلگران که سیستم مالی پرفکت مانی را بررسی کردند، بر این باورند که این سیستم علاوه بر راحتی در استفاده برای مشتریان، از لایه های امنیتی زیادی برخوردار است. پرفکت مانی از ابزارهای مدرن و آخرین تکنولوژی های موجود در توسعه پلتفرم های مالی استفاده میکند.به همین دلیل میتوان گفت استفاده از پرفکت مانی میتواند با کمترین ریسک ممکن انجام شود.

پرفکت مانی در مجموع از سه روش برای افزایش امنیت حساب‌های کاربران و تراکنش‌های آنها استفاده می‌کند. این سه روش عبارتند از:
•    بررسی آی‌پی (IP) کاربر
•    احراز هویت پیامکی
•    کارت کد

 

شیوه اول: بررسی آی‌پی (IP) کاربر

در هنگام ثبت نام در سامانه پرفکت مانی، آی‌پی کاربر به صورت خودکار ذخیره می‌شود. در دفعات بعدی که کاربر خواست به حساب خود وارد شود، باید از همان آی‌پی اقدام کند. در صورت یکسان نبودن آی‌پی، کاربر باید یک کد مشخص که برایش تعیین شده را وارد کند.

شیوه دوم: احراز هویت پیامکی

در صورتی که این قابلیت را فعال کرده باشید، با هر بار وارد کردن نام کاربری و گذر واژه برای ورود به وب‌سایت پرفکت مانی، یک کد ویژه به گوشی شما ارسال می‌شود. این کد ویژه نقش رمز یک بار مصرف را دارد.

شیوه سوم: کد کارت (CodeCard)

در این شیوه، یک کارت با تصویر گرافیکی از طریق ایمیل برای کاربر ارسال می‌شود. بر روی این کارت چندین کد وجود دارد. کاربر برای انجام هر تراکنش یابد یکی از این کدها را وارد کند.این شیوه ساده یکی از روش‌های موثر تایید تراکنش است. بسیاری از موسسات بزرگ مالی دنیا نیز از این روش استفاده می‌کنند.

 


احراز هویت پرفکت مانی


پرفکت مانی از ابزار جالبی برای احراز هویت خود استفاده میکند. این ساختار مانند یک چشم مصنوعی عمل میکند به این صورت که نمیتواند چهره یا اطلاعات کاربران را فاش کند اما در عین حال این قابلیت را دارد تا اطلاعات و کامپیوتری که کاربر با ان وارد شده را تایید و شناسایی کند.
برای مثال اگر کاربر با آی پی ناشناخته یا ثبت نشده ای قصد ورود به سیستم را داشته باشد، سیستم اجازه ورود به او را نمیدهد بعد از چک کردن ایمیل و فرستادن ایمیل شناسایی و اطمینان از حقیقی بودن شخص، اجازه صادر خواهد شد. ابزارهای دیگری مانند 2FA و ارسال کدکارت به ایمیل نیز از سری اقداماتی است که برای بالا بردن اطمینان و امنیت در پرفکت مانی استفاده می شود.


ریسک‌های پرفکت مانی


 

همانطور که گفته شد، شرکت پرفکت مانی در پاناما به ثبت رسیده است. پاناما کشوری است که قوانین نظارت بر امور مالی چندان سخت‌گیرانه‌ای ندارد. برای نمونه، این شرکت (بر خلاف شرکت‌های غربی) می‌تواند دارایی کاربران خود را در فعالیت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کند. همین امر موجب بالا رفتن ریسک پس‌انداز پول در این سامانه می‌شود. اصلی‌ترین دلیل عدم پذیرش این ارز الکترونیک در بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی نیز همین است.


خرید پرفکت مانی


مزیت پرفکت مانی برای ایرانیان



با این حال، با در نظر گرفتن تحریم‌های مختلف مالی علیه شهروندان ایرانی، پرفکت مانی همچنان یکی از بهترین گزینه‌ها برای تراکنش‌های مالی با دنیا به شمار می‌رود. شاید شما هم جزو کسانی هستید که مایلید پول دستمزد خود (برای پروژه‌هایی نظیر برنامه‌نویسی) را از مشتریان خارجی بدون دردسر دریافت کنید. در این صورت، این روش گزینه خوبی باری شما خواهد بود. همچنین شاید به دنبال خرید کارت هدیه برای سرویس‌هایی نظیر آیتونز و گوگل هستید. در این صورت نیز، باز هم پرفکت مانی یکی از بهترین انتخاب‌های پیش رو به شمار می‌رود.


دسترسی به حساب پرفکت مانی


کاربران برای دسترسی به حساب خود می‌توانند از طریق وب‌سایت و نیز اپلیکیشن گوشی اقدام کنند. این اپلیکیشن در دو نسخه اندروید و نیز iOS در دسترس قرار دارد.

کاربران می‌توانند از طریق اپلیکیشن گوشی به خدمات زیر دسترسی داشته باشند:

•    ایجاد / ورود به حساب کاربری
•    پرداخت
•    تبدیل ارز
•    مرورسریع تاریخ معامله
•    واریز و برداشت پول از سیستم
•    فعال سازی / خرید الکترونیکی با استفاده از کوپن پرفکت مانی
•    اضافه کردن حساب های جدید

من بازدید : 34 سه شنبه 05 آذر 1398 نظرات (0)

ساتوشی ناکاموتو

ساتوشی ناکاموتو کیست؟ 

 ساتوشی ناکاموتو نام مستعار خالق بیت کوین است.
 


از زمان خلق بیت کوین، افراد زیادی خود را به‌عنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی کرده‌اند. در این میان آنالیزها و بررسی‌های رسانه‌های آنلاین نیز انگشت خود را هرازچندگاهی به سمت یکی از کارشناسان دنیای فناوری نشانه رفته‌اند. یکی از مقاله‌های مشهور در این زمینه در سال 2014 در مجله‌ی نیوزویک منتشر شد و یک مرد ژاپنی-آمریکایی در کالیفرنیا را به‌عنوان خالق بیت کوین معرفی کرد. در سال 2015 نیز وایرد پرونده‌ای در مورد کرگ رایت، متخصص استرالیایی منتشر کرد. در این پرونده رایت به‌عنوان خالق بیت کوین یا علاقه‌مند به شناخته شدن به‌عنوان ناکاموتو معرفی شد. رایت هنوز هم قصد دارد خود را به‌عنوان ناکاموتوی واقعی معرفی کند. او توییت‌هایی در مورد رمزنگاری منتشر می‌کند و چند روز پیش نیز ادعا کرد که وب‌سایت جدید اعتبار ندارد.

نکته‌ی مهم این است که هیچ‌یک از ناکاموتوهای مدعی تا به امروز نتوانسته‌اند در عمل خود را به جامعه‌ی متخصصین رمزنگاری اثبات کنند. متخصصین این جامعه معتقدند ناکاموتوی واقعی باید به کلیدهایی که بیت‌کوین‌های اولیه را کنترل می‌کنند، دسترسی داشته باشد. این بیت کوین ها چند سال است که بدون تغییر مانده‌اند. در تعریف ساده مدعی‌ها می‌توانند با جابجایی یکی از این سکه‌ها به آدرسی دیگر یا تایید سندی با استفاده از کلید این بیت کوین‌ها، ادعای خود را اثبات کنند.

فردی که اخیرا در وبسایت NakamotoFamilyFoundation محتوا منتشر کرده، از جابجایی سکه‌ها یا استفاده از کلید اعتبارسنجی آنها خودداری کرده است. البته با توجه به اخباری که به مجله‌ی وایرد رسیده، او هیچ‌یک از مظنونین اصلی یعنی رایت، نیک سابو و دوریان ناکاموتو نیست. کارشناسان وایرد برای روشن شدن این قضیه مصاحبه‌هایی با فعالین روزهای ابتدایی اکوسیستم بیت کوین داشته‌اند. البته آنها این بار نیز مانند تمامی موقعیت‌های قبلی (که فردی خود را ناکاموتو معرفی می‌کرد) با پاسخ‌هایی بی‌نتیجه روبرو شدند.
خلاصه‌ای که این ناکاموتو در وبسایت مذکور منتشر کرده، حاوی یک پازل ساده‌ی رمزنگاری است که به ادعای خودش، نام کتاب آینده را فاش می‌کند. این پازل ساده که از ارتباط اعداد و حروف ساخته شده، عنوان Honne and Tatamae را فاش می‌کند. این عبارت در ژاپنی به‌معنای بیان اختلاف احساسات شخصی یک فرد و رفتارهای عمومی او است. عنوان خلاصه‌ی کتاب نیز Duality یا همزادی انتخاب شده است.

برای  خرید بیت‌کوین به پارسیان ارز مراجعه کنید

 

متن این خلاصه شامل برخی اطلاعات کلی از هویت ناکاموتو است. او در این خلاصه مادرش را یک نویسنده و مادربزرگ خود را موسس یک شرکت انتشاراتی معرفی کرده است. او ادعا کرده که در 14 سالگی وارد جامعه‌ی رمزنگاری شده و از 20 سالگی در کنار کار کردن به‌عنوان یک محقق دانشگاهی، اطلاعاتی را در مورد بیت کوین منتشر کرده است. در نهایت او از انتخاب نام ساتوشی ناکاموتو می‌گوید. او می‌گوید این نام در ژاپنی با نام شاخص John Smith در فرهنگ انگلیسی برابر است. این بخش از متن اثبات می‌کند که این ناکاموتو، ژاپنی نیست.

مولف این خلاصه بخش زیادی از متن را به توضیح دلیل علاقه و نیازش به حریم خصوصی اختصاص داده است. او توضیح داده که چگونه شبکه‌‌های اولیه را با استفاده از نرم‌افزارهای ناشناس‌سازی روی کامپیوترهای شخصی‌اش اجرا می‌کرده است. او اعتراف می‌کند که رعایت برخی جزئیات در محافظت از هویت خود را فراموش کرده است. گزارش‌‌ زمانی فرآیندها یکی از این جزئیات بوده‌ است. او در این مورد گفته است:

برخی افراد به حدی دقیق بودند که زمان‌های پست کردن مطلب در انجمن‌ها و اضافه کردن کد به متن شبکه توسط من را استخراج کرده و با ترسیم یک نقشه زمان خواب و بیداری من را کشف کردند.

این ساعت‌ها، موقعیت احتمالی ناکاموتو را شرق ایالات متحده‌ی آمریکا تخمین می‌زنند.

بخش دیگری از این خلاصه به تاریخچه‌ی تولد بیت کوین اختصاص دارد. در این بخش‌ها اشاره‌ای نیز به ارتباط خالق بیت کوین با بازیگران بزرگ دنیای رمزنگاری شده است. از میان این افراد می‌توان آدام بک، وی دای، گوین اندرسون و هال فینی را نام برد. این نویسنده می‌گوید که بیت کوین از دل شکست‌های متعدد گروه‌های بسیار زاده شده و تنها دلیل موفقیت آن، ظهور در مکان و زمان مناسب بوده است.
این سند پر از جزئیات تایید نشده از روزهای ابتدایی پروژه‌ی بیت کوین است. او می‌گوید در ابتدا بلاک چین با عنوان تایم چِین (TimeChain) شناخته می‌شده است. اصطلاح فورکنیز که مکانیزمی برای جداسازی پروژه‌های ارزهای دیجیتال از یکدیگر است، Branch Point نام داشته است. در ادامه برای توضیح محدود بودن سقف بیت کوین‌ها نیز او عدد 21 میلیون را یک برآورد تجربی می‌‌داند.

 

نکته‌ی دیگر موجود در این خلاصه، اشاره‌ای جالب و البته مرموز، به گروه بودن ساتوشی ناکاموتو در برهه‌ای از زمان دارد. به‌نظر می‌رسد یکی از مرموزترین بخش‌های این خلاصه، به توضیح این مسئله پرداخته است:
این نکته را در نظر بگیرید که در بخشی از تولید این پروژه، فرد یا افرادی به من کمک کرده‌اند و پس از مدتی از آن جدا شده‌اند. این اتفاق در اکثر اوقات توسعه‌ی پروژه رخ داده است.

او در نهایت توضیح فرد بودن یا گروه بودن ناکاموتو را پاسخی پیچیده می‌داند که در کتاب به آن اشاره خواهد کرد. مولف این خلاصه می‌گوید که موفقیت بیت کوین او را متعجب کرده است. او در این مورد می‌نویسد:

من تصور می‌کردم که این پروژه یا کار می‌کند یا به سختی شکست خواهد خورد. بعلاوه اگرچه استفاده‌هایی از بیت کوین و قابلیت‌های آن در تراکنش‌های مالی مانند جایزه به کاربران، توکن‌های کمک مالی، ارزی برای بازی‌ها و غیره می‌دیدم، تصور نمی‌کردم که روزی به موفقیت کنونی برسد و در مسیری کاملا در تقابل با پول‌های سنتی حرکت کند.


در مورد ارتباط پروژه با پیشگامان صنعت رمزنگاری، نکته‌ی قابل توجه این که تنها توضیحی مختصر در مورد کارهای نیک سابو در این متن آمده است. سابو یکی از اعضای مهم جامعه‌ی رمزنگاری است و در پروژه‌هایی پیش از بیت کوین شرکت داشته است. او در بسیاری از رسانه‌ها به‌عنوان ناکاموتوی اصلی شناخته می‌شود.

در این متن خلاصه اشاره‌ای قابل توجه نیز به آدام بک، یکی از دیگر پیشگامان ارزهای دیجیتال شده است. البته بسیاری از این اشاره‌ها و تقریبا تمام موارد قابل تایید آنها پیش از این به‌صورت عمومی منتشر شده‌اند. در نتیحه نمی‌توان به روشنی ادعا کرد که این بخش‌ها صحیح و اطلاعاتی دست اول هستند یا این که تنها نتایج جستجوی یک نویسنده برای جلب توجه بوده‌اند. بعلاوه رابط این ناکاموتو نتوانسته برای شبهه‌های موجود در مورد ارتباط بک با ناکاموتو توضیح واضحی ارائه دهد.

اگرچه در این خلاصه با جزئیات زیادی به ارتباطات شخصی و اولیه‌ی ناکاموتو با فینی پرداخته شده است، باز هم نمی‌توان آنها را به‌عنوان سند تایید اعتبار این فرد جدید قبول کرد. دلیل اصلی این که فینی پیش از مرگش در سال 2014 بر اثر بیماری ALS از همسر و پسرش خواست که این مکالمات را به‌صورت عمومی منتشر کنند. هدف فینی پایان دادن به احتمالاتی بود که او را به‌عنوان خالق بیت کوین معرفی می‌کردند. همسر فینی با قدردانی از توضیحاتی که در این متن در مورد شوهرش آمده، به این نکته اشاره می‌کند که هیچ‌یک از اطلاعات موجود در آن، اثباتی بر هویت نگارنده نیستند.

 

ناکاموتوی جدید در متن خود ادعا می‌کند که در سال 2010 پروژه‌ی بیت کوین را ترک کرده است. این در حالی است که پیش از این در مجامع عمومی آوریل 2011 به‌عنوان تاریخ ترک پروژه توسط او تصور می‌شد. به‌هر حال او در این مورد می‌نویسد:

من تلاش کردم تا هیچ مدرکی از وجود خودم در این پروژه باقی نگذارم. در ادامه هر اطلاعاتی که من را به‌نوعی با این پروژه مرتبط می‌کرد در تعدادی فایل نگهداری کردم تا پس از ترک من هر کسی بتواند از این شخصیت مخفی استفاده کند. به‌هرحال دلایل متعدد دیگری برای ترک پروژه وجود دارد که در کتاب به‌طور مفصل توضیح خواهم داد.

 

گوین اندرسون، یک از پیشگامان این پروژه بوده و به احتمال زیاد می‌تواند حداقل زمان ترک پروژه از طرف ناکاموتو را اثبات کند. او در این مورد اظهار نظری نداشته و تنها در یک ایمیل پاسخ داده که از بازی «ساتوشی که بود؟» خارج شده است.
حقیقت این است که چالش «ساتوشی که بود؟» اهمیت بسیاری دارد. یکی از بزرگترین دلایل این اهمیت نیز مقدار بسیار زیاد دارایی‌هایی است که در کیف پول‌های دیجیتال ناکاموتو مسدود شده‌اند. کارشناسان بر این باورند که فرد یا گروه ناکاموتو سرمایه‌ای در حدود 900 هزار بیت کوین دارد که با قیمت کنونی و افت کرده‌ی این ارز دیجیتال، چیزی حدود 5.8 میلیارد دلار می‌شود. در نتیجه اگر ناکاموتو آمریکایی باشد امروز در لیست 100 فرد ثروتمند این کشور قرار دارد.

برای خرید و فروش بیت کوین به سایت پارسیان ارز مراجع کنید

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 25
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 16
  • بازدید امروز : 3
  • باردید دیروز : 34
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 87
  • بازدید ماه : 184
  • بازدید سال : 942
  • بازدید کلی : 2,986